TIA Portal HMi (panels)

Normen en richtlijnen Technische Unie
8 februari 2021
Technische Unie

Zelfrijdende auto’s, robots, smartphones en webapplicaties. Techniek ontwikkelt zich met een exponentiële snelheid, maar blijft in de basis toch mensenwerk. In de training TIA Portal HMi brengt Siemens SMART industry en SMART maintenance dichterbij.

Op dit moment staan er geen trainingen ingepland. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst of contact opnemen met [email protected] om in-company mogelijkheden te verkennen.

 

Resultaat

Als resultaat van de training leert u Siemens HMi’s en het Siemens TIA Portal gebruiken. Na afloop kunt u een gefundeerde systeemkeuze maken, processen vertalen naar schermontwerpen, bibliotheekfuncties gebruiken, etc. Er wordt tijdens de training geoefend met TP700 comfortserie-systemen, maar de techniek is ook op andere series toepasbaar.

Over TIA Portal

Siemens TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) is een softwarepakket dat het automatiseren van processen efficiënter maakt. De belangrijkste functionaliteiten zijn in één pakket vertegenwoordigd. Bij het afstemmen van deze functionaliteiten op de eisen van de klant, optimaliseert TIA Portal fabrieks-, machine- én procesfuncties.

Over deze training

Zelfrijdende auto’s, robots, smartphones en webapplicaties. Techniek ontwikkelt zich met een exponentiële snelheid, maar blijft in de basis toch mensenwerk. In de training TIA Portal HMi brengt Siemens SMART industry en SMART maintenance dichterbij.

Human Machine Interfaces (HMi’s) zijn cruciaal in het slagen van industriële technologieprojecten. In deze tweedaagse training ontdekt u wat Siemens TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) inhoudt en hoe u het maximale uit dit pakket voor het automatiseren van processen haalt.

De trainingsaanpak is praktisch en op maat. Een persoonlijke intake maakt deel uit van de training. We werken in groepen van maximaal 6 personen. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • U leert wat de huidige stand der techniek is op gebied van Siemens HMi’s en kan goede systeemkeuzes maken voor projecten.
  • U ervaart wat de filosofie van het pakket is, zodat intuïtief en samen met de aangereikte basisvaardigheden de weg in TIA Portal gevonden wordt.
  • U bent in staat een device-configuratie (HMi aansluiting op een PLC) te maken en aan te passen bij bijvoorbeeld onderhoud of uitbreidingen en kan HMi pagina’s programmeren, monitoren en wijzigen.
  • U bent in staat een vertaling te maken van een proces of machine naar een goed gestructureerd schermontwerp.
  • U kunt omgaan met templates, alarmen, trends, toegangsbeheer en kan eventuele problematiek op sporen.
  • U maakt gebruik van bibliotheekfuncties en weet deze te herkennen in bestaande code.
  • U bent in staat backups te maken en systemen te herstellen en te herladen en componenten uit te wisselen waarvoor softwarematige aanpassingen nodig zijn.
  • U doorloopt verschillende oefeningen met TP700 comfortserie systemen. De techniek is grotendeels op de overige series toepasbaar.

Na het afronden van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

In het kort

Uw achtergrond:

  • U hebt de TIA Portal Basistraining gevolgd

Voor wie:

Engineers die een start willen maken met TIA Portal V18 en kennis willen opdoen van de HMi’s (panels) binnen de Siemens visualisatiesysteem-familie. Geschikt voor zowel de onderhoudsengineer als de beginnend programmeur in de industrie.

Duur:

2 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

6 deelnemers

Investering:

€ 785,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.