TIA PORTAL GEVORDERDEN: EEN STAP DICHTERBIJ SMART-INDUSTRY EN MAINTENANCE

Normen en richtlijnen Technische Unie
8 februari 2021
author-image

Bent u eraan toe om uw kennis van het programmeer- en onderhoudspakket TIA Portal V17 te verdiepen? Volg de 2-daagse training TIA Portal voor gevorderden, breid uw basiskennis uit en leer PLC-programma’s efficiënt op te zetten en code te hergebruiken.

Op dit moment staan er geen trainingen ingepland. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst of contact opnemen met [email protected] om in-company mogelijkheden te verkennen.

Resultaat

Na het volgen van deze 2-daagse training TIA Portal voor gevorderden heeft u uw basiskennis uitgebreid en heeft u geleerd PLC-programma’s efficiënt op te zetten en code te hergebruiken.

Over TIA Portal

Siemens TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) is een softwarepakket dat het automatiseren van processen efficiënter maakt. De belangrijkste functionaliteiten zijn in één pakket vertegenwoordigd. Bij het afstemmen van deze functionaliteiten op de eisen van de klant, optimaliseert TIA Portal fabrieks-, machine- én procesfuncties.

Over deze training

De 2-daagse TIA Portal training voor gevorderden is een vervolg op de basistraining. Evenals de basistraining is deze training voor gevorderden zeer praktijkgericht. Om ook deze training goed te laten aansluiten op het niveau van de individuele deelnemers, vindt er – voorafgaand aan de training – een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het maken van een device-configuratie met PN-netwerk basismodules en het geavanceerd programmeren, monitoren en wijzigen van digitale schakelingen
  • Het vertalen van een proces of machine naar een goed gestructureerd flowchart-ontwerp
  • Herbruikbaar programmeren en het geprogrammeerde testen met behulp van alle facetten uit het SDM-principe (System Development Method: Functioneel ontwerp - Technisch ontwerp – Handleiding – FAT en SAT: inbedrijfname)
  • Omgaan met herbruikbare software en bibliotheekfuncties en deze zelf ontwerpen en monitoren
  • Een PID regelbibliotheekblok gebruiken
  • Omgaan met de verschillende manieren van geheugengebruik en beschikbare interfaces van bijvoorbeeld FC’s en FB’s (Functions en Function Blocks)
  • Oefenen met S7-1500 systemen (de techniek is ook op de S7-1200 toepasbaar)

Na het afronden van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

In het kort

Uw achtergrond:

  • TIA Portal basistraining
  • U bent klant bij Technische Unie

Voor wie:

Engineers die verdere verdieping zoeken in het programmeer en onderhoudspakket TIA Portal V17 en kennis willen opdoen van meer geavanceerde programmeertechnieken en onderhoudsmogelijkheden van dergelijk opgezette programmatuur.

Duur:

2 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

6 deelnemers

Investering:

€ 785,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.