TIA PORTAL BASIS: EEN STAP DICHTERBIJ SMART-INDUSTRY EN MAINTENANCE

Normen en richtlijnen Technische Unie
8 februari 2021
author-image

Wilt u een start maken met het programmeer- en onderhoudspakket TIA Portal V17 en wilt u meer weten over de verschillende PLC’s binnen de Siemens besturingsfamilie? In deze 3-daagse basistraining TIA Portal leert u werken met de TIA Portal-programmeersoftware.

Op dit moment staan er geen trainingen ingepland. U kunt zich wel inschrijven op de wachtlijst of contact opnemen met tucampus@technischeunie.com om in-company mogelijkheden te verkennen.

Resultaat

Na het volgen van deze 3-daagse basistraining TIA Portal kunt u werken met de TIA Portal-programmeersoftware. U heeft geleerd hoe u hardware selecteert, aansluit, configureert en in bedrijf stelt. U weet bovendien hoe u verschillende basisfuncties toepast in een PLC-programma en hoe u dit programma gestructureerd opbouwt met behulp van de TIA Portal-software.

Over TIA Portal

Siemens TIA Portal (Totally Integrated Automation Portal) is een softwarepakket dat het automatiseren van processen efficiënter maakt. De belangrijkste functionaliteiten zijn in één pakket vertegenwoordigd. Bij het afstemmen van deze functionaliteiten op de eisen van de klant, optimaliseert TIA Portal fabrieks-, machine- én procesfuncties.

Over deze training

Tijdens deze 3-daagse TIA Portal basistraining leert u werken met de TIA Portal-programmeersoftware. De opbouw van de training is zeer praktijkgericht. Om de training zo goed mogelijk te laten aansluiten op het niveau van de individuele deelnemers vindt er – voorafgaand aan de training – een persoonlijke telefonische intake plaats. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De mogelijkheden van Siemens PLC’s en het maken van goede systeemkeuzes voor verschillende projecten
 • Het toepassen van basisvaardigheden in TIA Portal
 • Het maken van een device-configuratie en het doen van aanpassingen bij onderhoud of uitbreidingen
 • Het programmeren, monitoren en wijzigen in FC’s van digitale schakelingen
 • Het vertalen van een proces of machine naar een goed gestructureerd flowchart-ontwerp
 • Omgaan met analoge meetsignalen en het opsporen van eventuele problematiek
 • Het gebruiken van bibliotheekfuncties en deze herkennen in bestaande code
 • Het maken van back-ups en het herstellen en herladen van systemen te herstellen
 • Het uitwisselen van componenten waarvoor softwarematige aanpassingen nodig zijn
 • U oefent met S7-1500 systemen (de techniek is ook op de S7-1200 toepasbaar)

Na het afronden van de basistraining ontvangt u een certificaat van deelname.

In het kort

Uw achtergrond:

 • Basis elektrotechniek
 • Affiniteit met programmeerwerk
 • U bent klant bij Technische Unie

Voor wie:

Voor onderhoudsengineers en beginnend industrieprogrammeurs die een start willen maken met het programmeer- en onderhoudspakket TIA Portal V17 en die kennis willen opdoen van de verschillende PLC’s binnen de Siemens besturingsfamilie.

Duur:

3 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

6 deelnemers

Investering:

€ 1175,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.