MAAK KENNIS MET GRUNDFOS MIXIT

Door Grundfos
30 juli 2021

Grundfos MIXIT combineert alle componenten uit een traditionele menggroep in een totaaloplossing. Daardoor is het mogelijk om een complete menggroep in een mum van tijd te installeren. 

Techniek

Traditionele menggroepen zijn opgebouwd uit veel losse componenten. MIXIT integreert de controller, de terugslagklep, het regelventiel, de actuator, de smoorklep, de verschil drukklep en de sensoren in één plug & play-product. En dankzij de ingebouwde temperatuurregelaar werkt de menglus al tijdens de constructiefase. MIXIT ondersteunt meerdere verwarmingstoepassingen. Bovendien kan hij worden gebruikt in zowel drukloze 3-wegtoepassingen als 2-wegtoepassingen met drukregeling. Ten slotte maakt de ingebouwde veldbusverbinding aansluiting op gebouwbeheersystemen mogelijk. 

Installatie

Met MIXIT behoren losse onderdelen tot de verleden tijd. In plaats van het installeren van 8-12 losse componenten hoeft u bij de MIXIT alleen de pomp en de MIXIT te installeren. De slimme systemen in de MIXIT helpen u bovendien bij het inbedrijfstellen van het systeem. Dat scheelt u een hoop installatietijd. 

Inbedrijfstellen

Grundfos MIXIT werkt  samen met de MAGNA3 circulatiepomp. De MIXIT en de MAGNA3 kunnen zowel met elkaar communiceren als met de Grundfos GO-app. Met deze app kunt u beide pompen in bedrijfstellen, de werking aanpassen en de data van de werking constant in de gaten houden. 

Data

MIXIT heeft meer dan 100 datapunten. Daardoor weet u op elk moment precies hoe de installatie functioneert en kunt u vroegtijdig ingrijpen als het systeem niet optimaal werkt. De extra data zorgt daarmee voor minder faal en- servicekosten.

De MIXIT is op voorraad bij Technische Unie. Er zijn verschillende maten en versies beschikbaar zodat er voor alle situaties een passende oplossing kan worden geboden. 

Voordelen van Grundfos MIXIT

  • Totaaloplossing: Van 8-12 componenten naar een vooraf gemonteerde oplossing
  • Snelle installatie: Bespaar 50% op de installatie- en inbedrijfstellingstijd
  • Flexibele oplossing: Ondersteunt meerdere applicaties, zowel 2- als 3-wegkleppen, als drukonafhankelijke en verwarmingssystemen
  • Data: Door alle datapunten die MIXIT heeft, weet u altijd precies hoe het systeem functioneert

Grundfos MIXIT: nu verkrijgbaar bij Technische Unie

meer over...