DE 5 TIPS VAN LICHTADVISEUR BIANCA BINNEMA

Door Technische Unie
4 oktober 2022
Technische Unie

Wie alles kan vertellen over badkamerverlichting is Bianca Binnema. Zij is lichtadviseur bij Technische Unie en weet alles over spotjes, wandarmaturen, spiegelverlichting en plafonnières. Klanten komen bij haar met uiteenlopende vragen en wensen. Ze maakt er een mooi op maat gemaakt lichtplan van met de beste lichtoplossing voor de klant. Bianca geeft 5 tips voor het kiezen van de juiste badkamerverlichting. 

1. Denk op tijd aan badkamerverlichting

Zorg dat u in de eerste ontwerpen van de badkamer naast meubels en accessoires ook verlichting en schakelmateriaal meeneemt. Dan is het direct duidelijk welk armatuur of stopcontact u waar precies wilt plaatsen en komt u later niet meer voor verrassingen te staan. 

2. Zorg voor functionele én sfeervolle verlichting

Naast de functionele verlichting is er steeds meer nadruk komen te liggen op sfeerverlichting. Zo begint u de dag met helder licht, terwijl u een lange werkdag liever ontspannen in gedimd licht afsluit. De afstemming tussen functionele en sfeer verlichting is een belangrijk onderdeel om tot een goed lichtplan te komen. 

3. Houd rekening met IP-waarden en zones

De badkamer is een vochtige ruimte, waardoor het van belang is dat de armaturen waterdicht zijn. Op het moment dat u een bad heeft en u wilt er een ledstrip in maken, dan moet de ledstrip aan een IP-classificatie voldoen die binnen zone 0 of zone 1 valt. Afhankelijk van waar u hem situeert. De mate van waterdichtheid is te bepalen aan de hand van de IP-waarde die staat aangegeven op de lampen. 

Meer weten over IP-waarden en zones? Kijk op tu.nl/ip

4. Schakel een lichtadviseur in voor maatwerkadvies

De belangrijkste taak van een lichtadviseur is de klant te ontzorgen. Technische Unie faciliteert alles, van begin tot eind. Wij maken de klant maar al te graag wegwijs door alle mogelijkheden. Mensen willen luxe en zijn bereid daarvoor te betalen mits ze weten wat ze krijgen. Wij kunnen daar als Technische Unie goed in meedenken en adviseren. 

5. Maak een lichtplan

 Als u een mooi ontwerp maakt en u zet er geen licht in dan is uw ontwerp weg. Als u het versterkt, dan heeft u een fantastisch ontwerp. Of als u messingkleurige accessoires in een badkamer toepast, hoe fantastisch is het dat de pendelarmatuur een messing binnenkant heeft zodat het detail net weer terugkomt en het matcht? Het zijn kleine dingen, waardoor u met een lichtplan het plaatje compleet kan maken.

Meer weten over het maken van een lichtplan en onze lichtadviseurs? Kijk op tu.nl/plan

Lichtadviseur

Elk cluster van verkoopkantoren heeft zijn eigen lichtadviseur. De lichtadviseur inventariseert uw wensen, gaat, -op uw verzoek- met u mee naar de eindklant én zoekt in ons brede assortiment naar de juiste oplossing voor uw lichtplan. 

Neem contact op met de lichtadviseur bij u in de beurt en maak direct een afspraak voor het maken van een lichtplan op maat. 

Ontdek ons aanbod badkamerverlichting