KENT U ZE AL, ONZE NIEUWE KABEL-/LASDOZEN?

Door ABB
23 september 2021

ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled kunststof. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar dan duurzamer. Zo besparen we 75% CO2.

Inspelend op de doelstellingen vanuit de overheid om in 2030 55% minder CO2-uitstoot te realiseren ten opzichte van 1990, is onze lijn kabel- en lasdozen nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van gerecycled materiaal. Een eerste stap naar een kleinere footprint, die een besparing oplevert van 75% CO2 ten opzichte van de conventionele lijn. Die besparing kunnen wij alleen bereiken als u met ons meedoet.

Strengere duurzaamheidseisen

In Nederland worden steeds meer nieuwbouwprojecten geconfronteerd met stikstofbeperkende maatregelen. Woningen en gebouwen moeten duurzaam geproduceerd worden en overheidsgebouwen moeten nu al voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen. Door toepassing van deze dozen van gerecycled kunststof draagt u bij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Nu al zie je dat dat bij veel bedrijven en overheden aspecten zijn die doorslaggevend zijn om wel of niet met een bepaalde partij in zee te gaan. Bij steeds meer aanbestedingen wordt zelfs als eis op tafel gelegd dat er uitsluitend van duurzame materialen gebruikgemaakt wordt bij de installatie. Reden te meer om je als professional nu al te verdiepen in de mogelijkheden.

Jaarlijks 310.000 kg CO2 besparen

Stel u bestelt 160 kabeldozen voor uw project, dan bespaart u de CO2-uitstoot van een autorit van circa twee uur. De tijd die u misschien nodig heeft om van en naar een project te rijden. En als alle kabel- en lasdozen in de markt vervangen worden door exemplaren van gerecycled materiaal, dan besparen we samen ruim 310.000 kg CO2 per jaar. Dit is een eerste stap richting een circulaire aanpak van installatiedozen. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we uw hulp nodig. Helpt u mee?

Ontdek ABB KABEL-/LASDOZEN

meer over...