HAWKE EXPLOSIEVEILIGE OPLOSSINGEN

Door Hawke
12 april 2022
author-image

Installaties die in explosiegevaarlijke omgevingen staan, moeten altijd aan de strenge ATEX-eisen voldoen. Hawke biedt met haar industriële ATEX kabelwartels oplossingen om de explosieveiligheid van je installatie te waarborgen.

Installaties in explosiegevaarlijke omgevingen

In omgevingen waar gewerkt wordt met ontvlambare gassen of stoffen bestaat altijd een risico op explosiegevaar. Installaties die zich bevinden in explosiegevaarlijke omgevingen moeten daarom aan de strenge ATEX-eisen voldoen. Deze richtlijn stelt eisen aan de apparatuur en producten die in explosiegevaarlijke zones worden gebruikt.

Beschermingswijzen

Hoe je het apparaat aansluit, hangt af van de beschermingswijze; de manier om (conform de ATEX-richtlijnen) je machine of product te beschermen en een ontstekingsreactie te voorkomen. De meest voorkomende beschermingswijzen zijn:

  • Drukvast (Ex d)
  • Verhoogd veilig (Ex e)
  • Intrinsiek veilig (Ex i)
  • Stofdicht (Ex t)

Deze beschermingswijzen zijn relevant voor de wartelkeuze. Bij de selectie van de juiste ATEX kabelwartel is het belangrijk om deze beschermingswijzen te kennen en de onderlinge verschillen te weten.

ATEX kabelwartels van Hawke

Hemmink, leverancier en kennispartner van Hawke, adviseert je graag bij het kiezen van de juiste Hawke wartel voor je installatie. Het brede en uitgebreide assortiment van Hawke omvat industriële kabelwartels die voor elke situatie inzetbaar zijn: van algemeen industriële ATEX wartels tot verhoogd explosieveilig (ex e) en drukvaste (ex d) wartels. 

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Hawke kabelwartels voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en veiligheid. Alle explosieveilige wartels zijn ATEX gecertificeerd. Daarnaast levert HAWKE ook explosieveilige wartels met internationale certificeringen zoals UL, CSA, CEPEL en GOST. De meest voorkomende wartels voor zowel ongearmeerde als gearmeerde kabels zijn uit voorraad leverbaar.

Nieuw! ATEX connectoren

Hawke heeft ook stekerbare oplossingen voor verschillende toepassingen in de vorm van connectoren. Met deze nieuwe Hawke ATEX en IECE gecertificeerde connectoren kun je snel en eenvoudig verbindingen maken in explosiegevaarlijke omgevingen. Vraag je TU contactpersoon naar alle varianten of bekijk ze op de Hemmink site.

Daarnaast levert Hawke ook junction boxes voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen. Redapt heeft een uitgebreid assortiment aan bijpassende accessoires zoals reduceerringen, afdichtpluggen en adapters. Bekijk het assortiment Hawke kabelwartels en Redapt accessoires in de webshop van Technische Unie.

Ontdek Hawke explosieveilige oplossingen