DEMO SLIM PLC-PROGRAMMEREN TIJDENS MACHINEBOUW ONLINE KENNISWEEK 2020

Door Technische Unie
18 november 2020

In de eerste week van december 2020 vindt de Machinebouw online kennisweek plaats. Een digitale kennisweek vol webinars.

Op 1 december om 13.00 uur verzorgen I@Control en Technische Unie samen met webinar Smart Industry: demo slim PLC-programmeren.

Kennisweek

De kennisweek vindt plaats van 1 t/m 3 december 2020. Vanwege de coronacrisis dit jaar geen fysiek Machinebouw event, maar online. De naam kennisweek zegt het al, kennisoverdracht staat centraal. Thema's die u kunt verwachten zijn onder andere Smart Industry, Deep Learning, Big Data, de Cloud, Safety, IIoT, Machine Vision en gebruik van componenten en bekabeling.

Smart Industry: demo slim PLC-programmeren

In een gezamenlijke sessie laten René Ebbers van I@Control en Bauke Span van Technische Unie op praktische wijze en aan de hand van live voorbeelden zien hoe engineeringsbedrijven slimmer en sneller PLC- en HMi-code kunnen maken op basis van verschillende invoermogelijkheden.

Zo kan er bij standaardbouwers middels ‘icons’ de specifieke machine ‘soort of versie’ aangeklikt worden: waarna de code wordt gemaakt en gedownload naar PLC en HMi (panel). Zodra er meer maatwerk nodig is, zijn code-generatortools ook in staat een proces en instrumentatiediagramschema (P&ID) in te scannen en hieruit de besturingsfunctionaliteit te bepalen en te genereren tot gedegen PLC- en HMi-code.

De getoonde demo werkt op basis van Siemens Openess. Er kan daarnaast ook een koppeling met EPLAN als invoer gebruikt worden. In dat geval worden met speciale tools ook de bedrading en paneeltekeningen als materialenlijst gemaakt en automatisch besteld in de Technische Unie-webshop.

Technische Unie informeert en adviseert samen met experts klanten over slimme toepassingen. Via de eigen site industrie.nl, LinkedIn (Technische Unie Industrie) en het binnenkort te openen Inspiratiecentrum Smart Industrie wordt de nieuwe standaard voor de industrie en machinebouw getoond. Samen met I@Control ontwikkelt Technische Unie trainingen over Smart Industrie. Ook is er een gezamenlijke podcast opgenomen over het onderwerp en wordt binnenkort een whitepaper uitgebracht.

Aanmelden

Aanmelden als bezoeker van de Machinebouw online kennisweek 2020 verloopt via een registratieformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail waarin u kunt aangeven welke webinars u wilt volgen. Het gezamenlijke webinar van I@Control en Technische Unie is op dinsdag 1 december 2020 om 13.00 uur.