BENG-EISEN: WAT STAAT ER IN HET BOUWBESLUIT?

Door Technische Unie
4 oktober 2022
Technische Unie

'Duurzaamheid samen mogelijk maken. Dit is het moment' is het thema van de TU Boot. We hebben niet voor niets het thema duurzaamheid gekozen. We kunnen er gewoonweg niet meer omheen en we moeten letterlijk alle hens aan dek hebben om die energietransitie mogelijk te maken. 

Gebruik deze gelegenheid dan ook vooral om op de hoogte te blijven van de nieuwste duurzame (totaal)oplossingen. Oplossingen die nu nog nieuw zijn, worden waarschijnlijk binnen korte tijd gemeengoed.
Ook is de TU Boot een plek om flink te netwerken. Het verduurzamen van gebouwen is immers een klus die je samen realiseert en niet alleen. 

Wat is er te zien?

Op onze stand laten wij verschillende oplossingen zien waar wij u uiteraard uitgebreid over kunnen vertellen. Zo vindt u onder andere verschillende warmtepompen, een warmtepompboiler, een thermisch laadstation, een warmtepompradiator, verschillende omvormers, een Power Optimizer, een thuisbatterij en verschillende laadoplossingen. We lichten er hier een aantal uit. 

Warmtepomp Vincent

Uiteraard vindt u verschillende warmtepompen op onze stand. Het nieuwste model is de Vincent V45 van Itho Daalderop. Vincent is een hybride lucht/water warmtepomp die toe te passen is in bestaande bouw en nieuwbouw. Er zijn twee varianten beschikbaar. De V45 Combi (verwarmen, koelen én warm tapwater) én de V45 hybride warmtepomp (alleen verwarmen). Deze laatste tonen we op onze stand.

Waarom is de Vincent zo bijzonder? Dat is zo omdat deze warmtepomp speciaal ontwikkeld is voor Nederlandse woningen. Daardoor kan hij in de meeste woningen (al dan niet hybride) worden toegepast. Bekijk de Vincent hybride warmtepomp in onze webshop.

PVT-warmtepomp Triple Solar

U kent waarschijnlijk het PVT-warmtepomppaneel van Triple Solar al. We hebben deze oplossing al vaker getoond. Nu komt Triple Solar ook met een bijpassende PVT-warmtepomp. Een primeur voor dit type water/water-warmtepomp is dat de Triple Solar® PVT-warmtepomp propaan als koudemiddel gebruikt. Propaan is milieuvriendelijk (GWP=3) en maakt het mogelijk een aanvoertemperatuur van +70 ˚C te maken. Dat is ideaal voor toepassing in de bestaande bouw, waar vaak nog radiatoren gebruikt worden en niet elke woning van vloerverwarming is voorzien. Lees hier meer over de Triple Solar PVT-warmtepomp. 

Warmtepompboiler Vica van Vasco

Nu de gasprijzen flink zijn gestegen is besparen op gas nóg relevanter. Een slimme manier hiervoor die bijna altijd mogelijk is, is een warmtepompboiler. Op onze stand tonen we de Vica Sani 300 AI van Vasco.  Lees meer over de Vica warmtepompboiler van Vasco.

Warmtepompradiator Jaga Strada Hybrid

Voor klanten die al een warmtepomp hebben is er nu ook een speciale warmtepompradiator: de Strada Hybrid van Jaga. De Strada Hybrid heeft een Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen. Maar ook het vermogen om een ruimte snel te koelen. Bekijk de Jaga Strada Hybrid in onze webshop. 

Vaarschema

Bent u benieuwd wanneer de TU Boot uw verkoopkantoor aandoet? Bekijk hieronder het vaarschema. 

Inschrijven

Wilt u TU Boot 2022 bezoeken? Schrijf u nu in voor een ligplaats bij u in de buurt.